Meja?

Lastnost dobrega gospodarja je med drugim tudi ureditev in evidentiranje urejene meje in geodetske meritve so osnova za ureditev meje. V tem postopku se ureja meja ali le del meje parcele.

Stranke v postopku so lastniki nepremičnin katerih meja ali le del meje se ureja in, ki so vpisani v zemljiški knjigi, razen če zakon ne določa drugače. Geodetsko podjetje lahko geodetske meritve opravi brez sodelovanja lastnikov kar pomeni, da na dan meritve ne rabite biti fizično prisotni.

 

V medijih na televiziji in v tiskanih medijih, sem pa prepričana, da tudi kar tako v službi, na treningu, na kakšnem dogodku ali kje drugje v prostem času, ste najbrž že nič koliko krat zasledili zapise in govorice o slabih sosedskih odnosih in veliko krat je bila krivec za to meja. Morda ste bili v to vpeti kdaj tudi sami. Verjamem, da je to izjemno neprijetna izkušnja, ki nam vzame veliko energije in časa zato bodite dober gospodar in s pomočjo geodetskih storitev uredite med drugim tudi mejo. Dober občutek, dobra klima in dobri med soseski odnosi bodo zagotovljeni. Miren spanec bo tako zagotovljen tako vam kot tudi sosedom.

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja