Lesene igrače? Dobro ali slabo?

Zakaj pravzaprav uporabljati lesene igrače? Tovrstne igrače so namenjene predvsem zato, kajti  te nimajo nekih gumbov, ki bi cvilili, ki bi se samo nekaj sem ter tja preobračalo bolj kot ne, ampak more otrok sam po barvah ugotavljati kam gre kaj.

Kot najbolj pomembno (vsaj meni) je to, da ne vsebujejo kemijskih snovi, saj so narejene iz naravnega materiala in niso škodljive za otroka, res to mi je najbolj pomembno! Kajti v naravi je že tako ali tako preveč strupenih snovi, vsakdanjih snovi, ki jih vdihavamo zakaj bi potem še neko plastiko kupovali, kjer pa je polno kemijskih snovi in dobro veste, da otroci pa tako ali tako dajo popolnoma vse v usta, prav vse morajo preizkusiti.

Potem kot tretja stvar je recimo to, da imajo lesene igrače mnogo daljšo življenjsko dobo, plastika pa se takoj upogne in tako naprej. V glavnem so prednosti in slabosti takole rečeno tako kot pri popolnoma vsaki igrači, hrani, pijači in tako naprej, vendar za moje pojme so lesene igrače mnogo bolj primernejše, kakšno pa je vaše mnenje pa veste samo vi sami pri sebi, jaz nobenega ne obsojam, kajti vsak ima svoje mnenje. Pomembno je samo to, da so naši otroci veseli in da v svojih rosnih otroških letih dajo vso svojo otroškost na plan!

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja