Naredite si stran

Dandanes si lahbuild-a-websiteko naredi vsak svojo spletno stran. Razlika je le, ali jo boste nardili ljubiteljsko, ali pa takšno, s katero želite kaj zaslužiti. Če prvo, potem lahko uporabite kakšno brezplačno platfomo za izdelavo, recimo Weebly.com, blog.com ali wordpress.com. Imate pa tudi vix.com, webs.com,… ampak priporočam prve tri, saj so veliko lažje.

Če pa želite nastopiti bolj profesionalno, potem pa potrebujete nekaj stvari več, tudi malenkost več znanja ter predvsem je potrebno vložiti nekaj denarja v to. Ampak ne ogromne vsote! Le za domeno, kar je strošek okoli 10-20€ na leto in gostovanje, katerega se da dobiti tudi za 30€ na leto!

Ampak ponekod ponudniki dodajo k nakupu gostovanja za celo leto domeno brezplačno. Kot nekakšno dobrodošlico. Potem morate še samo naložiti svoj CMS oziroma platformo, na kateri boste razvijali svojo spletno stran. Če želite imeti blog ali novičarsko stran, izberite WordPress. Če pa boste naredili stran za podjetje, ali kaj veliko večjega pa Joomla. Ampak sta si oba sistema podobna in oba dva sta enostavna za začetnike, ampak če ga znaš uporabit, lahko iz njiju narediš velike projekte!

Kar je najbolj pomembno je, da se ju da nadgraditi. Kaj če naš projekt nekoč uspe in bomo morali naš portal nadgraditi? Pri tem želimo imeti nič manj dela ter stroškov. Zato moramo biti zelo previdni, kako začnemo z našimi stranmi.

 

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja