Jooj, to delo delo delo …

V današnjem času je redna zaposlitev res nekaj najlepšega kar se ti lahko zgodi. V tem času s tem virusom in to, sploh v prvem letu, ko so ljudje nenehno izgubljali službe, ker so podjetja šla v stečaj, so propadla, niso nikakor več mogla zadihati zaradi vseh karanten in stroškov, ki so vseeno ostajali in bilo je prav grozno za videti in slišati, kako ljudje množično hodijo na borzo.

Sedaj, ko ponovno gledam malce kdaj in kdaj razpise za delovna mesta je za videti, da podjetja ponovno kar zaposlujejo kar je res super in fajn, da se mogoče vsaj za pikico začenja normalizirati nekaj, ampak vseeno še vedno ostaja marsikaj na isti točki.

Določene firme, ki so zaradi karanten, zaprta propadle žal ne bodo več obstajale, to je žal propadlo, ampak vseeno moremo iti z vzdignjeno glavo naprej ne glede na celotno situacijo, ki se dogaja. In ja, rečejo nam naj vseeno v teh časih ostajamo pozitivni, ampak lažje je reči kot pa narediti, kajne? In res je, pozitiva nam daje neko večjo moč, se bolj dogajajo lepše reči kot pa če smo venomer negativni, ampak če se ti dogajajo slabe reči zaporedoma kar težko ostajaš na neki pozitivi oz. da se spraviš na pozitivno stran. Služba pa je vseeno za vsakega posameznika neka nuja, vsak potrebuje denar, vsi imamo stroške in moreš jih na mesečni bazi odplačevati, noben drug ne bo plačeval naših stroškov kot pa sami. In tudi ta stres, če nimamo dovolj denarja, ta na naše zdravje konkretno vpliva, ker o tem verjetno razmišljamo vsak dan, večino celega dneva razmišljaš le o tem in stres dela na ljudeh največje probleme.

En dober nasvet, vsaj meni pomaga no, če sem res v kakšni stiski, ne vem kako in kaj bi, sem veliko zraven živali, to so mi največje antistresne žogice, ali grem poslušati glasbo, ali pa brati kakšno dobro knjigo, to me najbolj pomirja. Ampak vi pa morate sami najti stvari, ki pa vas pomirjajo. Sigurno ima vsaka persona svojo pomiritveno stvar, ki mu definitivno pomaga, ampak je še ni našel oz. videl/-a.

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja