Toplotna črpalka je ena izmed najučinkovitejših metod za segrevanje!!!

Kronotermova toplotna črpalka nudi večjo varčnost na pram vsem preostalim ogrevanjem bivalnih prostorov.

Če vzamemo za primere ogrevanje na pelete, uporabo zemeljskega plina, kurilnega olja in električnega ogrevanja, je toplotna črpalka v samem vrhu pri količini prihrankov. Kronotermove toplotne črpalke nudijo možnost ogrevanja objektov, kot tudi sanitarne vode. Toplotna črpalka za svoje delovanje izkorišča nekonvencionalne vire toplote, torej zrak, zemlja in voda.

Podjetje Kronoterm nudi tudi možnost daljinskega upravljanja, pri katerem uporabniki ne potrebujejo stati zraven same toplotne črpalke, pač pa lahko temperaturo uvajajo s pomočjo daljinca, pametnega telefona ali tablice.

Kronoterm je razvil toplotne črpalke, ki so celo tišje od hladilnika, delujejo pa na osnovi geotermalne energije. Nova družina GEOS (WPG-07(21)-(K)2 HT) je toplotna črpalka primerna tako za novogradnje kot za starejše objekte ter tako za talno kot tudi za radiatorsko ogrevanje.

              SLIKA 1: Primer: Toplotna črpalka GEOS (WPG-07(21)-(K)2 HT) je varčna, tiha, možno pa jo je daljinsko upravljati.

 

Toplotna črpalka in vrste

Poznamo več različnih vrst toplotni črpalk. Toplotna črpalka zrak/voda, toplotna črpalka voda/voda, toplotna črpalka zemlja/voda in hibridna toplotna črpalka. Princip zrak/voda izkorišča zrak, ki je neizčrpen vir energije in je povsod na voljo. To je najcenejša vrsta toplotne črpalke. Če se odločite za vrsto voda/voda boste izkoriščali toploto podtalnice, toplotne črpalke zemlja/voda izkoriščajo toplotno energijo, shranjeno v kameninah oz. v zemlji. Četrta opcija so toplotne črpalke zemlja/voda in zrak/voda izkoriščajo toplotno energijo tako okoliškega zrak ali toploto pridobljena iz zemlje (geosonda ali zemeljski kolektor). Združujejo lastnosti toplotnih virov toplotnih črpalk zrak/voda in zemlja/voda.

Ne glede na vrsto, pa je toplotna črpalka dolgoročno najcenejša, hkrati pa okolju najprijaznejši vir ogrevanja.

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja