On Site – Off Site

Ste se kdaj vprašali katera je bolj učinkovita, on-site ali off-site spletna optimizacija?
Zelo težko je izpostavit samo eno od omenjenega, saj obe predstavljata del procesa optimizacije in tako sestavljata celoto. Je pa res, da morda kdaj pride do odstopanj in se katera od faz optimizacije, izkaže kot bolj učinkovita v določenem primeru. Da si boste vse skupaj lažje predstavljali, smo se odločili, da vam na kratko predstavimo obe metodi optimizacije.

Rezultat iskanja slik za work
1. ON SITE OPTIMIZACIJA
On site optimizacija spletnih strani se izvaja, kot že samo ime pove na spletni strani. V tej fazi posegamo na tehničnem in vsebinskem nivoju v spletno stran. Tovrstna faza daje velik poudarek na to, da so stvari izpeljane v skladu s pravili, katera določa SEO pravilnik. V primeru, da bo karkoli neskladno s pravili, boste morali to napako odpraviti – govorimo predvsem o popravkih, kateri so načeloma vidni samo iskalnikom, za obiskovalce spletne strani, pa slednja ostaja nespremenjena.
2. OFF SITE OPTIMIZACIJA
Če je zgornja faza osredotočena predvsem na delovanje neposredno na spletni strani, pa ta del optimizacije deluje na pridobivanju zunanjih povezav iz drugih spletnih strani na vašo spletno stran. Vsaka povezava iz ostalih strani, bo vaši spletni strani pomagala pridobiti še višjo pozicijo v iskalniku. Off site optimizacija spletnih strani se dejansko nikoli ne zaključi, saj je potrebno vseskozi pridobivat povezave, da bi stran ohranila pozicijo – v kolikor še seveda želite ostati med prvimi zadetki na določene ključne besede, seveda.
Kot lahko razberete, sta obe dejansko v medsebojni povezavi in ena brez druge težko delujeta oziroma je brez prisotnosti obeh, težko doseči optimalne rezultate. Dejansko je kombinacija obeh ključ do uspeha, natančneje ključ do doseganja višjih pozicij v iskalniku. Optimizacija spletnih strani je torej potrebna iz vidika obeh opisanih metod.

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja