Menstrualna skodelica – uporaba

Menstruacija je prava težava za ženske! Kdo si pa želi da krvaviš par dni in ne moreš nič prav delati. Ok, nekatere ženske imajo srečo in nimajo močnih menstruacij niti dolgih, spet druge pa so tiste nesrečnice, med katerimi sem tudi jaz, da imam močne, dva do tri dni in dolge! Ko bi vsaj kratke bile če so že močnejše ali obratno ampak ne, če imaš nesrečo jo imaš, kaj hočemo a ne. Moje bivanje v tistih dneh je katastrofalno, komaj čakam, da minejo ti dnevi res. Ampak kaj, tisti dnevi, ko pa sem brez pa minejo kot ŠUS! Se mi zdi, da je bilo komaj par dni da sem brez in jo imam spet. Za tiste težavne dneve uporabljam menstrualno skodelico, to sedaj nekje eno leto uporabljam, prej sploh vedela nisem za njo, kakšne tri ali štiri leta, manj – več so popularne a dejansko so na sceni že zelo veliko let, ampak nikoli nismo vedeli za njih, ni se toliko govorilo kot sedaj.

No ali pa so pa jaz nisem za njih slišala, kdo bi vedel kaj je bolj resnično in krivo ali ker se ni govorilo o tem ali ker jaz nisem tega ravno spremljala, hmmmm. Sprva se mi je zdelo, da je uporaba te skodelice res zelo mučna in težka in meni osebno je bilo prvih par dni res mučno, ker sem takšna boječka. Prva menstruacija je bila bolj težavna zamte, druga menstruacija več ne, ker sem se že navadila, točno sem vedela kaj narediti, da je najbolje zato sem že lahko skodarjda z zaprtimi očmi naredila in me ni bilo več strah. In vem, da vas jee kar nekaj takšnih, ko ne upate tega uporabljati, da ste še raje ali na tamponih, ali vložkih, ker vas je strah to »tiščati« vase in bogve kako to nato ven dobiti, kajne? Imam prav?

Mislim, da imam kar prav, ker sem točno takšna bila sama. Potrebujem celo večnost preden nekaj res začnem uporabljati oz., da sploh prvo preizkusim, ker sem boječka na kvadrat. Ko pa preizkusim in vidim, da je vse u izi potem pa se počutim tako kot da bi to že od malih nog počela. In veste kaj sem prvič uporabila? Ker mi je šla res težko noter, zelo težko! Uporabila sem vlažilni gel! In ko sem nato spravila skodelico na svoje mesto je ne čutiš več. Tako, da za prvov uporabo res tolpo priporočam gel, ker vam bo šlo lažje, potem pa samo praksa kot pri vsaki stvari in bo vse šlo gladko in tekoče. Tako da naj vas ne bo strah, samo poskusite in boste videle, da to ni noben bav bav.

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja