Kaj je hipnoza

Hipnoza je stanje ob katerem se počutimo prijetno sproščene in tudi bolj smo samozavestni in vse. Ko sem brskala malo po spletu, ker me namreč te zadeve dokaj zanimajo, rada vem veliko in rada se učin novih stvari, no in sem zasledila, da pač mit je, da ljudje spimo ob hipnozi, vendar resnica bi naj bila malce bolj drugačna.

Baje, da je res to, da je pač ta trans bolj podoben budnemu stanju kot pa spanju. Vi berete kaj takšne stvari? Vas zanima sploh to? No mene zanima kot sem že prej dejala in mi je bilo to prav zanimivo, ko sem prebrala zdaj, če pa je to res pa nimam pojma, ker tako v malem prstu pa še spet nimam hipnoze kot celote.

Can Hypnosis Be Used to Help You Forget Painful Memories?

 

No naslednje kar sem še zasledila je, da marsikdo je govoril, da se da vsakega hipnotizirati proti lastni volj, ampak baje spet tudi to ni res, ampak je resnica ta, da se nikogar ne da hipnotizirati, če sam tega ne želi in seveda more v tem procesu tudi sodelovati! Naslednje kar sem prebrala kar ljudje govorimo je to, da med hipnozo lahko izvemo vso resnico, ampak piše pa spet nekaj drugačnega kar nisem spet ne pričakovala, da to namreč ne drži in da naši možgani pogosto ob pomanjkanju informacij sami zapolnijo določene stvari, saj je spomin zgolj samo interpretacija in ne nek popoln zapis. Potem še ena anekdota, ki smo si jo ljudje vedno govorili je to, da v hipnozi naredimo prav vse, kar nam je sugerirano.

NAMI Greenville » Treatment and Services

 

Hmm baje da se tudi tukaj motimo, ker pravijo da to ni res, da bi ljudje v stanju hipnotiziranosti naredili prav vse, ker raziskave kažejo, da česar človek ni pripravljen narediti v budnem stanju nikoli ne bo naredil niti v hipnozi. In še bi lahko dalje naštevali ampak to je zaenkrat dovolj, in spoznala sem da sem se v marsičem motila, upam da je to res kar sem prebrala. Tudi vi sami malo pobrskajte in se poučite o tej zadevi, če vam je zanimiva!

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja