Različne vrste umivalnikov za kopalnico

Nakup kopalniškega pohištva je lahko dokaj velik podvig, saj moramo upoštevati različne lastnosti naše kopalnice. Veliko je tudi odvisno od samega prostora, postavitve ogledala ter drugih elementov. Dobra postavitev umivalnika bo povečala estetsko vrednost naše kopalnice, kot tudi njeno funkcionalnost. Pri tem pa je pomembno, da se zavedamo različnih oblik in funkcij, ki jih imajo različni umivalniki. Tako bomo najlažje izbrali najbolj primeren slog, obenem pa ohranili pretočnost in praktičnost same kopalnice.

Prenova in oprema kopalnica zahteva načrtovanje

Preden se odločimo kupiti nov umivalnik in druge elemente za našo kopalnico, je dobro, če naredimo načrt. Temu je tako, saj bo oblika vsakega elementa imela velik vpliv na izgled samega prostora.

Konzolni umivalniki imajo več delovne površine

Umivalnii v beli barvi so najpogostejši

Pri tem se lahko odločimo za dva glavna stila, ki izstopata vsak po svoje. Ta pa sta:

Kopalnica, ki je edinstvena po svojem izgledu

Kopalniški prostor že dolgo velja za neko vrsto zatočišča. Temu je tako, saj se lahko v njej umijemo in spočijemo ter tako napolnimo svoje baterije. Umivalniki so tako lahko odličen del kopalniškega pohištva okoli katerega se odločimo za postavitev drugih elementov. Tako lahko uredimo kopalnico, da bo popolnoma edinstven prostor, ki izstopa po svojem izgledu in energiji.

Kopalnica, ki poveča vrednost našega doma

Naš dom lahko izboljšamo tako, da uredimo kopalniški prostor s prenovo ali različnimi dodatki. Z nakupom umivalnika lahko tako povečamo vrednost naše kopalnice in našega doma kot celote.

Umivalnik s podstavkom so primerni za manjše prostore

Manjše kopalnice so dostikrat opremljene z umivalnikom, ki stoji na podstavku. S tem prihranimo prostor, vendar moramo včasih dodati omare ali police, da si zagotovimo nekaj prostora za shranjevanje nujnih kopalniških potrebščin.

Prednost teh umivalnikov je ta, da imamo na izbiro različne oblike, ki so primerne za skoraj vsak stil kopalniškega prostora. Slabost pa je ta, da bomo morda morali sami poskrbeti za zagotovitev shranjevalnega prostora za čistila, toaletni papir ipd.

Konzolni umivalniki imajo več delovne površine

Manjše in večje kopalnice lahko opremimo s konzolnimi umivalniki. Te lahko prepoznamo po tem, da imajo dokaj veliko delovne površine. To pa vedno pride prav, saj lahko na njih lažje hranimo higienske potrebščine, kot so mile, zobne krtačke, zobne nitke ipd. Prednost takih umivalnikov je tudi ta, da lahko pod njih namestimo omare, košare ali zabojnike. Tako si zagotovimo, da bomo imeli veliko dodatnega prostora za shranjevanje različnih stvari, kot je umazano perilo, toaletni papir, ali pa higienske potrebščine.

Umivalniki z več pipami

Taki umivalniki so vedno bolj popularni v domačin in javnih prostorih. Temu je tako, saj omogočajo boljšo izrabo prostora, saj imajo nameščeni dve pipi. To pa omogoča, da ga uporabljata dve osebi ob istem času. Za domače prostore pa je omenjen umivalnik odlična naložba, če želimo doseči luksuzen in bogat izgled naše kopalnice.

Na spletni strani www.volino.si lahko zasledimo ogromno število različne kopalniške in druge domače opreme. Vsi produkti so ročno izbrani in primerni za obnove ali nadgradnjo domačih in poslovnih prostorov.

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja