Kako prepoznaš kaj kdo dela?

Na vsakem delovnem mestu je potrebno biti svojemu poklicu primerno oblečen. Določeni imajo svoje posebne uniforme, spet drugi imajo določena oblačila zato, ker pač delajo takšen poklic, razlogi za določena oblačila so takšni in drugačni, policisti imajo svoje uniforme, gasilci svoje, reševalci spet svoje uniforme, recimo delavci kot so kakšni električarji, delavci nasploh pa imajo spet posebne recimo delovne hlače, da že na podlagi tega prepoznaš kaj človek dela. Saj po eni strani je prav in ok, da točno veš kaj kdo dela. Kako pa bi recimo bilo, da bi prišel v bolnišnico in bi bili vsi enako oblečeni, saj ne bi vedel kdo je zdravnik kdo pa bolnik tam, tako pa točno veš kdo je kdo.

Potem tudi recimo gasilci imajo posebne hlače, da so bolj zavarovani pred ognjem in še in še različnih primerov. To sploh ne moreš verjeti danes kaj vse se da narediti in določenih stvareh. Meni se tako zelo pogosto zgodi, da imam nekaj doma in včasih se mi to zdi le navlaka in si mislim, pa kaj bom s tem. Potem pa pride kakšna druga oseba k meni in reče pa zakaj ne narediš to in to iz tega in tega in si misliš sam pri sebi, pa kako je tebi prišlo to na misel, a meni ni niti kapnilo kaj takšnega čez moje možgančke.

In ja, saj je prav, da smo si ljudje različni, da so nam všeč takšne in drugačne stvari, kajti kako pa bi bilo, da bi vsi obvladali samo eno stvar, kdo pa bi nam potem pomagal na drugih stvareh, če bi vsi samo eno obvladali? Super je res, da eni znajo to, drugi to in tako naprej, vsak za nekaj drugega in ni kreganja.

Dobro, kreganje pride včasih, ko je en preveč pameten in nikakor ne popusti, čeprav globoko v sebi ve, da ima narobe, ampak ok, takšne jaz pustim le na miru in grem dalje, naj se kregajo s kom vedo in znajo. Tako da ja, ugotovite v čem ste dobri v življenju in to strast in znanje le še bolj utrjujte in negujte, da boste znali še več in več.

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja